Naše produkty z mangalice


Mangalica Perkelt
Chceme zákazníkům nabídnout kousky masa z Mangalice a nejlepší nám přišlo vyrobit něco s nádechem Maďarska, protože jak určitě všichni vědí, právě odtud plemeno Mangalica pochází. Maso jsme dusili min. 3 hodiny tak, aby bylo měkké a přidali jsme pravé maďarské koření na Perkelt. Omáčku jsme nezahušťovali, takže má řidší konzistenci. Doporučujeme jen vyndat ze sklenice, ohřát a podávat s chlebem, knedlíkem nebo těstovinami. Tak jako ostatní naše výrobky, je i Perkelt bez lepku a zbytečné potravinářské chemie.(éčka, barviva, dochucovadla, apd)


Paštika se smaženou cibulkou
Nejen pro milovníky smažené cibulky jsme uvařili novinku pro letošní podzim
Jde o paštiku složenou, jak jinak než z masa Mangalice – (bůček,játra,plec)
a přidali jsme do ní kromě koření i námi uvážený poměr smažené cibulky, která dodá paštice vynikající
nasládlou chuť. Doporučujeme podávat s krajícem kvalitního kváskového chleba.
Přejeme dobrou chuť.
130g


Mangalica – Pečená krkovice s klobásou
jsou do měkka upečené kousky, ke kterým jsme přidali výbornou klobásu také z mangalice a vznikla zajímavá kombinace chutí. Doporučujeme tak jako u perkeltu podávat s chlebem, těstovinami nebo knedlíkem.
130g


Mangalica – Pečená krkovice – sušená rajčata a bylinky
Opět jsme použili kousky krkovice, které jsme pekli společně s drcenými sušenými rajčaty a pečlivě vybranými bylinkami.
Chuť je opravdu zajímavá a doporučujeme k chlebu a těstovinám.
130g

Zvěřinová
Do rodiny paštik jsme pro vás připravili nový výrobek, a to Mangalici se zvěřinou, kde jsme k mangalici přidali maso ze srnčího a divočáka.
Je to opět hrubší paštika výraznější chuti a s pečlivě vybraným kořením, které obsahuje jalovec, jenž je všeobecně vhodný do zvěřinových pokrmů. Opět doporučujeme podávat s chlebem nebo bagetou a pro slavnostní chvíle ozdobit brusinkami.
130g

Jemná paštika
Na přání našich zákazníků jsme vyrobili nejjemnější paštiku, ve které je minimum koření a samozřejmě s nízkým obsahem soli.
Je vyrobena tak, aby byla vhodná i pro naše malé konzumenty. A nemusíme zdůrazňovat, že je opět bez zbytečné chemie, barviv a dochucovadel, tak jako všechny naše produkty.
130g

Paštika játrová
Rozšířili jme naše produkty o další paštiku a to o paštiku játrovou.
Opět jde o hrubší paštiku pouze z jater, jak jinak než z Mangalice.
Věříme, že si i tento produkt najde své konzumenty.
130g

Paštika
Paštiky děláme spíš hrubší z bůčku, jater a plece. Surovinu nejdříve uvaříme a pak se ručně krájí tak, abychom zkontrolovali, popřípadě odstranili části, které do paštik nedáváme ( křupky, chrupavky, kůži)
130g

Mandlová paštika
Je vyrobena ve stejném poměru z jater a bůčku Mangalice a je nejjemnější z naší nabídky paštik.
Paštiky řa PREMIUM jsou vhodné ke slavnostním chvílím spíš než ke každodení konzumaci a doporučujeme je podávat s bílou bagetou a vždy dobrým vínem.
130g

Lanýžová paštika
Je vyrobena ve stejném poměru z jater a bůčku Mangalice a je nejjemnější z naší nabídky paštik.
Paštiky řa PREMIUM jsou vhodné ke slavnostním chvílím spíš než ke každodení konzumaci a doporučujeme je podávat s bílou bagetou a vždy dobrým vínem.
130g

Konfitované maso
Konfiovaná masa se dělají pouze z plece, která se konfituje několik hodin při nižších teplotách tak, aby maso bylo úplně měkké. Ručně se krájí na malé kousky. Při krájení ještě maso probereme tak, aby se do sklenic dostaly pouze libové kousky.
190g

Konfitované maso s česnekem
Česnek a poctivě konfitované maso jde zkrátka a dobře dohromady. Nebáli jsme se toho a tuto lahůdku nabízíme i Vám
190g

Škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka je vyrobena ze škvarků, jak jinak než ze sádla z Mangalice, které si sami vyškvaříme. Po umletí škvarků se přidá vejce, okurka, hořčice, no a je hotovo… Už jen namazat na čerstvý chleba.
160g

Mangalica bůčková
Narozdíl od ostatních produktů, které doporučujeme k vínu, tato lehce pikantní pomazánka je vhodná k pivu s dobrým domácím chlebem.
Je vyrobená z bůčku Mangalice, ochucená pečenou paprikou, která dodá příjemnou chuť. Opět se jedná o výrobek z kvalitní suroviny a samozřejmě bez jakékoliv zbytečné chemie.
160g

Trhané maso Stout
Trhané maso Stout je vyrobeno z kýty Mangalice, která se pomalu peče při nižší teplotě.
Po upečení se natrhá ručně na vlákna.Maso se zalévá omáčkou dle vlastní receptury a jednou z ingrediencí je černé pivo Stout z lomnického pivovaru.
Doporučuji tak jako u trhaného masa v pikantní omáčce zapéct do toustu, bagety nebo místo hamburgru do bulky.
300g

Trhané maso Pikant
Trhané maso v pikantní omáčce
Trhané maso děláme pouze z kýty Mangalice, která se pomalu peče při nižší teplotě
a po upečení se natrhá ručně na vlákna.Maso se zalévá pikantní omáčkou dle vlastní receptury
Doporučuji jako náhrada za hamburgr, nebo zapéct do sedviče či bagety.
300g

Sádlo
Byla by škoda nedat našim zákazníkům možnost zařadit do svého kulinářství tak dobrý výrobek jako je sádlo z Mangalice.
Díky takzvanému dobrému cholesterolu, který sádlo z Mangalice obsahuje, můžeme hovořit o zdravějším vaření.
330g

Základ
Abychom nejen hospodyňkám ušetřili čas, vykouzlili jsme pro vás základ silný jako prase, který se hodí pro polévky, omáčky apod.
Vývar nijak nefiltrujeme a necháváme i tuk, který se vysráží na povrchu. Tento tuk ani usazenina na dně sklenice nejsou na závadu.
S naším základem ušetříte i několik hodin vaření.
Základ je bez soli a neobsahuje lepek
350g